ALGEMEEN
 
Outdoor-racquetball is een variant op het reguliere racquetball welke buiten beoefend kan worden. Voor outdoorracquetball gelden natuurlijk dezelfde positieve eigeschappen zoals beschreven bij indoorracquetball. Outdoor-racquetball is te spelen door jong en oud, voor beginners en gevorderden. Al spelend bouw je een goede conditie op en dat maakt dat outdoorracquetball “FITNESS IN A GAME” is. Outdoor-racquetball is een dynamische sport waarbij snelheid, conditie, reactievermogen, kracht en techniek nodig zijn. Het is een totale workout in een aantrekkelijk spel. De doelgroep van outdoor-racquetball is erg breed, want outdoor-racquetball is voor iedere doelgroep toegankelijk.

Voor een geschikte locatie voor outdoorracquetball kunt u vele kanten op; Campings, bea, vakantie- en bungalowparken, de zogenaamde playgrounds (schoolpleinen en speelpleinen met activiteiten), multi-functionele sportparken of andere openbare locaties.

De baanuitvoering is zeer flexibel zodat outdoorracquetball bijna overal gerealiseerd en gespeeld kan worden.

AFMETINGEN VAN DE OUTDOOR RACQUETBALLBAAN
 
Het realiseren van een outdoor racquetballbaan is eenvoudig. De outdoor racquetballbaan heeft geen officiele afmetingen.

Zoals u op de foto’s op deze website kan zien zijn er outdoor racquetballbanen in verschillende maten en uitvoeringen.

De vloeroppervlakte is in principe wel altijd gelijk (de oppervlakte van de indoorbaan, 6.10 x 12.20 meter). Buiten de de officiele speelruimte dient er voldoende ruimte te zijn zodat de speler ook de bal nog kan terugslaan als deze buiten het officiele speelveld komt (Tennisbaan is ook groter dan officiele veldgrootte.).

De voormuur waartegen gespeeld wordt heeft in principe een breedte en hoogte van 6.10 meter.
Bij recreatieve baan-uitvoeringen wordt er voor de hoogte van de voormuur minimaal 4,00 meter meter geadviseerd.

De advieslengte en -hoogte van de zijmuren is 6,10 meter. De hoogte en lengte van de zijmuren kan echter ook varieren.
Bij recreatieve baan-uitvoeringen kan de lengte van de zijmuren varieren tussen de 0 tot 6,10 meter.

De ideale afmetingen van de outdoor racquetballbaan zijn in onderstaande afbeelding weergegeven.

OVERIGE EIGENSCHAPPEN
 
Belijning
De belijning van de outdoor is hetzelfde als een indoor-baan.

De muren.
De muren moeten zodanig sterk zijn dat deze niet beschadigen bij het spelen (bal, racket, speler raakt de muur). De muren worden meestal van beton gemaakt met een harde pleisterlaag. Soms gebruikt men voor de wanden een soort kunststof. Men kan alle zijden van hetzelfde materiaal maken.

Vloeren
De vloer is over het algemeen een sportvloer van beton of asfalt. De vloer moet (vanzelfsprekend) waterpas en waterafvoerend zijn en de bal moet op elke plaats even hoog stuiteren.