WELKE SPORTMATERIALEN HEB JE NODIG VOOR RACQUETBALL?

Om racquetball te spelen heeft u, naast een racquetballbaan en sportkleding, alleen een racket, een bal en een veiligheidsbril nodig. Over de aanschaf/verkrijgbaarheid kan je contact opnemen met de Nederlandse Racquetball Associatie.

 

Het racquetball-racket is meestal gemaakt van kunsstof (Carbon, Graphite) en soms van alluminium. De lengte is maximaal 22 inch, 55,9 cm. Het gewicht van de rackets varieert tussen de 150 en 200 gram. De prijs van een racket begint ongeveer bij 50 Euro voor een beginnersmodel en kan oplopen tot zo’n 250 Euro voor een topmodel.

 

De racquetball-bal ligt qua grootte in tussen een squashbal en een tennisbal. De racquetball-bal stuitert beter dan tennisbal en veel meer dan een squashbal. Er zijn ook diverse verschillende racquetball-ballen met een verschil in snelheid. De diverse merken hanteren hiervoor hun eigen kleuren. De verschillen in snelheid worden aangegeven d.m.v. de speedrating en deze varieert tussen de 6 en maximaal 10. De prijs voor een bal is ongeveer 2 Euro. De ballen worden meestal per blik van 2 of 3 ballen verkocht.

De veiligheidbril is verplicht tijdens het spelen. De bril voorkomt oogletsel als de bal per ongeluk richting de ogen van de tegenstander wordt gespeeld. Het dragen van een bril tijdens de squash is (nog) niet verplicht maar wordt wel steeds vaker gebruikt. Deze brillen zijn geheel van kunststof, zeer licht en comfortabel te dragen. De prijs van een bril is rond de 20 Euro.

Veel spelers gebruiken een speciale handschoen die voorkomt dat het racket uit de  hand glijdt. Een sporttas en zaalsportschoenen zijn ook handig.